Etusivu
 Histamiini-intoleranssi
 Histamiini ruoka-aineissa
 Tuotetiedot
 Käyttöohjeet
 Usein kysyttyä
 Testi
 Esite/Broschyr
 Palaute

nn Kuuntele radiomainos
Histamiini-intoleranssi - Tavallinen ongelma

Moni meistä saa toisinaan oireita tiettyjen ruoka-aineiden nauttimisen yhteydessä. Pienikin määrä punaviiniä tai voimakasta juustoa voi aiheuttaa päänsärkyä, kasvojen punoitusta tai nenän tukkoisuutta. Oireet voivat johtua histamiinista, jota esiintyy monissa tavallisissa ruoissa ja juomissa. Ongelmaa kutsutaan histamiini-intoleranssiksi.

Diamiinioksidaasi DAO on entsyymi, jota elimistö tuottaa pilkkomaan ruoan sisältämää histamiinia mahasuolikanavassa. Histamiini-intoleranssissa elimistön oma DAO-entsyymin tuotanto ei ole riittävää ja histamiinia pääsee elimistöön aiheuttamaan oireita, joista yleisimpiä ovat ihoreaktiot, kuten punoitus ja kutina tai päänsärky, vatsavaivat ja pahoinvointi. Vaikeimpia oireita ovat hengenahdistus, sydämentykytys tai madaltunut verenpaine.

Histamiini-intoleranssin oireet alkavat muutaman minuutin tai jopa tuntien kuluttua histamiinipitoisen ravinnon nauttimisen jälkeen. Oireiden vakavuus riippuu nautitun histamiinin kokonaismäärästä. Histamiini voi myös kertyä elimistöön päivän mittaan yhdestä tai useammasta eri ruoka-aineesta.

Sabora Pharma Oy
135609 | Copyright (c) 2008 Sabora Pharma Oy