Etusivu
 Histamiini-intoleranssi
 Histamiini ruoka-aineissa
 Tuotetiedot
 Käyttöohjeet
 Usein kysyttyä
 Testi
 Esite/Broschyr
 Palaute

nn Kuuntele radiomainos
Missä ruoka-aineissa on histamiinia?
 
Histamiinia esiintyy vaihtelevia määriä eri ruoka-aineissa. Histamiinin määrä lisääntyy ruoan kypsyttämisen ja prosessoinnin tuloksena. Histamiinia esiintyy hyvin monissa tavallisissa ruuissa ja juomissa.

Histamiiniherkälle ongelmallisia ruoka-aineita:
- kaikki alkoholituotteet
- kalatuotteet ja äyriäiset
- monet voimakkaat juustot
- kestomakkarat
- suklaa ja kaakao
- tomaatti, pinaatti, papu, munakoiso
- sitrushedelmät, ananas ja banaani
- mansikka ja vadelma



Myös monet lisäaineet ja lääkeaineet sisältävät histamiinia.

Avaa tarkempi ruokaluettelo

Sabora Pharma Oy
120697 | Copyright (c) 2008 Sabora Pharma Oy